Kad se spomene simbol Božića, većina ljudi pomisli na božićno drvce. Doživljavamo ga kao dominantu koja ne smije nedostajati ni u jednom kućanstvu. Ima veliku ulogu u blagdansko vrijeme, pa njegov odabir ne treba podcijeniti. Ukrašena crnogorica bit će dio vašeg doma nekoliko tjedana. Ako ste se odlučili za umjetno božićno drvce, to je investicija za najmanje deset godina. Ne morate se brinuti da ćete kupiti neuglednu metlu koja vam se neće svidjeti. Odavno nije tako. Posljednjih godina došlo je do značajnih pomaka u dizajnu božićnih drvaca, stoga je trenutna ponuda umjetnih drvaca bogata i sve realnija. Ali kako odabrati najbolje božićno drvce? Sada ćemo vam reći na što trebate obratiti pozornost, kako se snaći u širokoj ponudi drveća i kako odabrati ono pravo.

Visina i širina drvca

Umjetna božićna drvca dostupna su u raznim veličinama i oblicima. Odaberite prostor, izmjerite visinu stropa i oduzmite 15 do 20 cm. Pronašli ste najveću moguću visinu božićnog drvca i možete krenuti s njegovim odabirom. Stabla visine do 100 cm prikladna su za stol, komodu ili pult. Stabla od 120 do 150 cm idealna su za male i srednje prostore. Drvca od 160 do 190 cm idealna su za prostorije srednje veličine i za sve koji imaju ograničen prostor. Među najprodavanijima su drvca visine od 180 do 220 cm, koja su idealna za sobe sa standardnim stropom. Božićna drvca s visinom većom od 250 cm prikladna su za prostorije s višim stropovima, npr. predsoblja, trgovačkih centara i sl.

Osim visine, bitna je i njegova širina. To će vam dati realnu predodžbu o tome koliko će prostora drvo zauzeti u sobi. Stoga izmjerite udaljenost od zida do sobe. Imate li ograničene mogućnosti, odaberite uski, tzv stubasto božićno drvce.

Drvce na panju je praktično, zahvaljujući tome što ćete bez problema slagati darove ispod njega. Još jedna netradicionalna alternativa može biti božićno drvce u obliku stošca.

Vrsta drvca

Ovisno o vrsti četinjača, možete odabrati jelu, bor ili smreku.

Jela ima duge guste grane koje završavaju šiljasto. Stablo je tako voluminozno i ​​pahuljasto. Bor ima široke i guste grane s dugim iglicama, zahvaljujući kojima djeluje snažno i gusto. Njegovi krajevi su zaobljeni. Smreka prirodno ima neravnomjerno raspoređene grančice, ali je ipak najsličnija živom stablu.

Boja drvca

Tradicionalna boja božićnog drvca je zelena, koja u svaki interijer unosi djelić prirode. Istovremeno umiruje i daje osjećaj sigurnosti. Možete odabrati i gusto snijegom prekriveno Snježno drvce Snowy koje će uljepšati božićni ugođaj. Za one koji su umorni od tradicionalnog božićnog drvca ili jednostavno vole ekstravaganciju, imamo i izbor drvca u drugim bojama. Osim klasičnih zelenih drvca u ponudi imamo i roza ili bijela božićna drvca.

Materijal - 2D vs. 3D drvce

Najpristupačnija drvca izrađena su od PVC materijala. Iako su 2D iglice ravne, stablo izgleda gusto i simetrično. Tražite li drvce realističnog izgleda, posegnite za 3D božićnim drvcem. Ljepši je na pogled i ugodniji na dodir. Izrađen je od polietilena (PE). Grančice oko njegovog oboda izlivene su od gume od živih grančica. Iznutra je ispunjen klasičnim ravnim grančicama.

Puna 3D božićna drvca prikladna su i za najzahtjevnije kupce. Izrađuju se samo od 3D grančica, po čemu se ne razlikuju od živih božićnih drvaca. Iz naše ponude ova vrsta jelke je Smreka Royal.

Dizajn drvca

U našoj ponudi susrest ćete nekoliko drvoreda. Pogledajmo pobliže što ove oznake znače.

Prvi tip je Classic. Stablo je svijetlozelene boje, prirodnog je izgleda i nije prekriveno snijegom. Dostupan je u različitim visinama, bilo kao jela ili smreka.

Sličan tip je "Planinsko" stablo, koje je tamnije od Classica. Dostupna je samo kao jelka.

Treća verzija je Luxury. To su borovi sa snijegom prekrivenim vrhovima grančica.

Božićno drvce nazvano Luxury Diamond ima snježne grane s bijelim kristalima koji podsjećaju na mraz. U okviru ove vrste nudimo vam i drvca s ukrasnim crvenim rowanom ili češerima. Možete odabrati bor ili jelu.

Exclusive drvca su kombinacija 2D i 3D drvca. Imaju trobojne iglice, prekrivene su snijegom i kristalima koji imitiraju mraz. Isključivo su dostupni kao bor.

Royal drvce ima puni 3D dizajn, tako da grančice imaju stvaran i prirodan izgled. U našoj ponudi pronaći ćete smreke s ovim svojstvom.

Kolekciju Freezy karakteriziraju snježni krajevi grančica koji su prekriveni sedefastim sjajem. Proizvodi se samo kao bor.

Božićna drvca Chilly Green imaju grane napravljene od mnogo pojedinačnih iglica s izlizanim krajevima.

Drvo zvano Icy Green je slično. Vrlo je gusta, ne zahtijeva puno ukrašavanja, grančice su tanke, s bijelim krajevima. Obje vrste su borovi.

Snowy tip je gusto snijegom prekriveno božićno drvce koje djeluje prirodno. Dostupna je kao smreka.

Stabla s atributom "Divlji" svijetlozelene su boje i zahvaljujući velikom broju grančica i klasova s ​​kratkim cilindrično odrezanim iglicama vjerna su kopija žive smreke.

Ne bojte se kupiti božićno drvce online

Ne možete se odlučiti želite li kupiti drvce u lokalnoj trgovini ili pokušati online? U fizičkim trgovinama valja očekivati ​​suženi izbor i više cijene drvca. Također je dugotrajan obilazak svih trgovina. Dok na internetu možete pogledati široku ponudu božićnih drvaca u kratkom vremenu iz udobnosti svog doma. Ne morate brinuti o neugodnom iznenađenju nakon raspakiranja kutije u obliku stabla ili metle. Sva drvca iz naše ponude imaju prave fotografije i video sa snimkama izbliza, tako da možete vidjeti što kupujete. Nakon toga, sve što trebate učiniti je odabrati i mi ćemo Vam poslati božićno drvce direktno na kućnu adresu. Ipak, nemojte dugo oklijevati kako se drvce koje tražite ne bi rasprodalo prije nego što ga naručite.

Na prvi pogled može se činiti da je umjetno drvce skuplja opcija u odnosu na živo božićno drvce. Ipak, umjetno drvce služit će vam nekoliko godina, ne morate brinuti oko transporta kući, ne morate ga komplicirano rezati u postolje, ne morate ga zalijevati, a ne ne moram ga se riješiti nakon Božića. Ujedno je i ekološkija opcija jer spašavate naše šume od sječe. Vjerujemo da će Vaše novo božićno drvce ispuniti Vaša očekivanja i pridonijeti ugodnom Božiću.