Sve je lakše s pravom bušilicom. Tim više kada odaberete akumulatorsku bušilicu - koja se napaja baterijom. S njim možete doći do teško dostupnih mjesta gdje nemate pristup utikaču.

Koju snagu bi trebala imati akumulatorska bušilica?

Akumulatorskim bušilicama potrebna je energija za punjenje baterija. Snaga potrebna za punjenje baterija ovisi o vrsti bušilice, ali se kreće od 25 do 100 W.

Nakon što se baterije napune, koriste svoj napon za napajanje bušilice. Ove baterije od 12 V ili 18 V napajaju motor kojem je za rad potrebno 500 W ili više.

Je li dovoljna baterijska bušilica od 12 V?

Napon akumulatorske bušilice ovisi o namjeni za koju ćete je koristiti. Na tržištu postoji širok raspon opcija od 6V do 18V, 24V, pa čak i 36V.

12 V je savršena opcija i također jedna od najpopularnijih bušilica. Pomoći će vam kod svih manjih poslova oko kuće i u kući.

Je li viši napon bolja opcija?

Viši napon jednak je većoj snazi, ali će također značiti veću cijenu i veću težinu. Općenito, što je veći napon, to je bušilica bolja.

No, sve ovisi o vašim potrebama – ako trebate nešto manje i jeftinije za povremenu uporabu, odlučite se za akumulatorsku bušilicu s nižim naponom.

Značajke akumulatorske bušilice

Akumulatorske bušilice imaju desetke različitih funkcija ovisno o vrsti i modelu. Među najvažnijima su:

  • litij-ionska baterija koja se može izvaditi i puniti;
  • kopča za remen za pričvršćivanje bušilice na remen;
  • različite mogućnosti zakretnog momenta;
  • različite brzine;
  • prekidač naprijed/natrag.

Izvedba baterijske bušilice

Performanse se mjere naponom baterije, a što je napon veći, bušilica je snažnija. To je obično 12V, 18V ili 24V.

Među najsnažnijim akumulatorskim bušilicama su komadi marki Graphite a Yato.

Život baterije

Trajanje baterije ovisi o nekoliko stvari, uključujući vrstu i kapacitet baterije. Kapacitet se mjeri u amper-satima (Ah) i obično se kreće od 1,5 Ah do 4,0 Ah.

Veličina i rukovanje

Veličina bušilice ovisi o vrsti bušilice, jer veća snaga znači i veću veličinu. Tražite li kompaktnu i snažnu akumulatorsku bušilicu potražite modele marke Geko.

Buka bušilice

Razlikuju se različite vrste i različite marke. Ako tražite akumulatorsku bušilicu posebno za hobi ili DIY svrhe, čak ni povećana buka neće vam smetati. Ipak, tijekom redovite uporabe pazite da akumulatorska bušilica stvara što manje buke.

Brze informacije Božićna rasprodaja Izaberite božićni poklon za muškarca Akcijski -23%
Akumulatorska udarna čekić bušilica 18V KD1769Akumulatorska udarna čekić bušilica 18V KD1769

Akumulatorska udarna čekić bušilica 18V KD1769

Na zalihi
90,63 € 117,29 €
72,50 € bez PDV-a
Akumulatorska udarna čekić-bušilica za bušenje u zidove, beton i kamen, kao i za bušenje metala, keramike, drveta i plastike.