Vožnja s neuravnoteženim kotačima vrlo je neugodna. Vibracije upravljača, loša vozna svojstva i prekomjerna istrošenost guma, amortizera, dijelova ovjesa i slično. Sigurnost u ovom slučaju nije upitna. Uređaji za balansiranje kotača mogu jednostavno izmjeriti neravnotežu i odrediti mjesto za postavljanje utega. Stoga je potrebno uravnotežiti kotače svaki put kada se mijenjaju.

Danas ne možemo zamisliti vulkanizerski servis bez uređaja za balansiranje kotača. Ubraja se u osnovnu opremu autoservisa. Odaberite iz naše široke ponude pouzdanih uređaja za balansiranje guma za balansiranje kotača automobila, kamiona ili motocikala. Prikladni su i za čelične i za aluminijske diskove. U ponudi su i automatske i poluautomatske balanserke koje će Vam svojim funkcijama olakšati rad. Ne morate ručno unositi parametre kotača jer ih automatski balanser učitava umjesto vas. Neki balanseri imaju ALU-S program, koji će pronaći pravo mjesto za pričvršćivanje utega. Iznimno su precizni zahvaljujući sustavu piezoelektričnog senzora. Oni će primijetiti i najmanju neravnotežu kotača. Automatsko pokretanje nakon preklapanja zaštitnog poklopca također je praktična funkcija. Zahvaljujući pravom balanseru vaš rad u vulkanizerskom servisu bit će brz i učinkovit. Svi balanseri imaju točna i pouzdana mjerenja.

Osim toga, nudimo vam i niz dodataka i rezervnih dijelova. Ne zaboravite naručiti utege za balansiranje za pravilno balansiranje kotača. Dijele se na naljepljive i samoljepljive. Zasebna kategorija je prah za balansiranje, koji je pogodan za autobuse, kamione, trolejbuse itd.