Gola set je osnovni radionički alat za svakog kućnog majstora i profesionalnog mehaničara. To je praktičan set alata i dodataka sa širokim rasponom namjena. Osnova svakog gola seta je čegrtaljka, odnosno posebno modificirani ključ namijenjen zatezanju i otpuštanju matica ili vijčanih spojeva u skučenim uvjetima. Prednost moment ključa je što se zahvata samo u jednom smjeru, što sprječava neželjeno prevrtanje. Sam set gola uključuje osim moment ključa i više glava raznih veličina i nastavaka. Veći setovi gola mogu sadržavati i razne druge ključeve, produžene matice, višestruke čegrtaljke i slično.

PREDNOSTI GOLA SETA

Set Gola može zamijeniti klasične ključeve i odvijače. Brz je i ugodan za rad. Pogodan je i za prostore u kojima ima malo prostora, jer ne morate mijenjati ključ nakon svakog okretanja.

KAKO ODABRATI GOLA SET?

Odabir skupa ciljeva relativno je jednostavan i ovisi o potrebi njegove uporabe. Ako ćete raditi u običnom kućanstvu, dobro će vam odgovarati čegrtaljka od 1/4" ili 3/8". Za profesionalnu upotrebu trebali biste odabrati kvadrat od 1/2" ili 1". Adapteri zupčanika mogu biti rješenje. Također mogu pretvoriti glavu od 1/4" u verziju od 1/2". Ipak, rezultat neće biti 100%, a bolje ćete proći ako nabavite dva odvojena ključa. U ovom slučaju prikladan je kombinirani set gola s viličastim ključevima. Implementira dvije čegrtaljke koje možete jednostavno zamijeniti prema trenutnim potrebama.

NA ŠTO SE USMJERITI PRI ODABIRU GOLA SETA?

Gola setovi se razlikuju po veličini kvadrata, po broju nasadnih glava, zglobova ili nastavaka. Najvažniji parametri gola setova su veličina čegrtaljke i broj dijelova. Kvadrat određuje koje glave možete koristiti s čegrtaljkom. Sukladno namjeni potrebno je odabrati pravu veličinu čegrtaljke.

veličina 

nastavci

korištenje seta

gola set 1/4"

4-14 mm

bitovi, sitni poslovi, montaža namještaja

gola set 3/8"

6-22 mm

univerzalni, srednja veličina između 1/4" i 1/2"

gola set 1/2"

8-32 mm

auto servis, zanatske radionice

gola set 3/4"

18-50 mm

kamioni, poljoprivredni strojevi, autobusi, vlakovi

gola set 1"

41-80 mm

prekomjerni vijci i spojevi

DIMENZIJE GOLA SETA

Važan je broj dijelova skupa ciljeva o čemu ovisi njegova iskoristivost. Mali set gola obično sadrži oko 50 dijelova. Posebno je pogodan za povremene DIY majstore. Veliki gola set može imati više od 200 dijelova i namijenjen je profesionalcima.

Profesionalni gola set sa svime što je potrebno za zahtjevne, zlatna sredina ili set za urare i servisere fine mehanike? Sve to možete pronaći u našoj ponudi.

Brze informacije Gola setovi alata To najbolje od Foxigy proizvoda
Set Gola 46kom 1/4" nasadnih ključeva CrvSet Gola 46kom 1/4" nasadnih ključeva Crv

Set Gola 46kom 1/4" nasadnih ključeva Crv

<p>Broj zvijezdica je</p> 5 iz 5
Na zalihi
20,73 €
16,58 € bez PDV-a
Gola set 1/4" 46kom nasadnih ključeva od Crv čelika u praktičnim dimenzijama, pogodan za amatere i profesionalce.
Brze informacije Gola setovi alata
Set Gola 1/4" 108kom nasadnih ključeva CrvSet Gola 1/4" 108kom nasadnih ključeva Crv

Set Gola 1/4" 108kom nasadnih ključeva Crv

<p>Broj zvijezdica je</p> 5 iz 5
Na zalihi
41,56 €
33,25 € bez PDV-a
Praktični gola set od 108 alata od Crv čelika. Čegrtaljke 1/2", 1/4" u kvalitetnoj kutiji s alatom koji će poslužiti u svakoj situaciji.

Gola set: Najkorisniji alat za svaku radionicu

Gola set: Najkorisniji alat za svaku radionicu

Profesionalni mehaničar, ali i kućni majstor. Bez obzira u koju kategoriju spadamo, vjerojatno smo se svi susreli s potrebom da nešto brzo popravimo, sastavimo ili rastavimo. U tom slučaju na scenu dolazi svačiji najbolji prijatelj — gola set.