Kočioni sustav vozila osigurava sigurnost vozača i putnika. Ali ponekad više pažnje posvećujemo održavanju karoserije nego kočnicama. Pravilnom brigom o kočionom sustavu postići ćete maksimalan osjećaj sigurnosti u vožnji, produljiti životni vijek kočnica i ostalih dijelova, a ne manje važno, puno ćete više uživati ​​u vožnji.

Kompleti za prešanje kočionih klipova

Setovi za utiskivanje kočionih klipova služe za izvlačenje (sabijanje) klipova u cilindrima kočionog sustava. Potrebni su za popravak vozila s disk kočnicama. Posebno ćete ih cijeniti prilikom mijenjanja kočionih pločica, klipova i podešavanja kočione čeljusti. Njime možete pritiskati ili okretati kočione klipove po potrebi. Setovi su idealni za radionicu, auto servis, ali i za garažu svakog majstora.

Takvi se setovi uglavnom sastoje od vijčanih vretena i adaptera za određeni automobil. Profesionalniji setovi uključuju, na primjer, posudu za mast ili potrebne imbus ključeve. U našoj ponudi pronaći ćete osnovne 12-dijelne setove kao i profesionalne setove od 36 komada alata, s kojima možete servisirati većinu modela automobila.

Kočioni setovi

To su alati i pripravci koji se koriste za izradu armatura kočionih cijevi prilikom njihove zamjene ili popravka kočionih vodova. Omogućuju lako i posebno kvalitetno utiskivanje površine na kraju kočnice, kvačila ili hidraulične cijevi bez oštećenja. Prednost je što možete koristiti alat izravno na vozilu bez potrebe za rastavljanjem cijevi. Postupak prešanja je vrlo jednostavan, samo odaberite odgovarajući adapter, stegnite cijev u desnu čeljust i pritisnite kraj zatezanjem konca i pritiskom na prešu.

Odzračivanje i promjena kočione tekućine

Odzračivanje kočnica vrši se nakon izmjene kočione tekućine, kočionih klipova, cilindra ili distantnih prstenova. Čak iu slučaju nedostatka kočione tekućine, neželjeni zrak se usisava u kočioni sustav. Za izmjenu kočione tekućine ili u slučaju odzračivanja kočionog sustava koriste se posebni pripravci koji se sastoje od dvije posude. Prvi služi za punjenje nove kočione tekućine, drugi je spojen na komprimirani zrak i pneumatskim pogonom istiskuje zrak i staru tekućinu.

Vijek trajanja kočionog sustava

Najbolji način za produljenje vijeka trajanja kočionog sustava je ujednačena vožnja i dovoljan razmak od drugih automobila, korištenje kočione snage motora i povremeno vođenje računa o njihovom održavanju.

Za čišćenje kočionih površina koristite samo proizvode namijenjene za tu svrhu. Uklanjanjem prljavštine ili masnoće s kočionih diskova eliminirate neugodan zvuk pri kočenju i poboljšavate učinak kočenja. Za čišćenje kočionog sustava koristite samo posebna sredstva za čišćenje kočnica. Ako je automobil dugo parkiran, na kotačima se može stvoriti površinska hrđa. Ipak, nema mjesta panici, i u ovom slučaju pomoći će posebno sredstvo za čišćenje kočnica.

Brze informacije Akcijski -12%
Čistač kočnica 600ml FoxigyČistač kočnica 600ml Foxigy

Čistač kočnica 600ml Foxigy

<p>Broj zvijezdica je</p> 5 iz 5
Na zalihi
3,13 € 3,54 €
2,50 € bez PDV-a
Brake cleaner - Čistač kočnica 600 ml. Bezbojno sredstvo za čišćenje, za čišćenje kočionih diskova, dijelova kvačila i mjenjača. Ne…
Brze informacije
Savijač cijevi ručni 6,3-10mmSavijač cijevi ručni 6,3-10mm

Savijač cijevi ručni 6,3-10mm

Čekamo
8,23 €
6,58 € bez PDV-a
Savijač je prikladan pribor za svaku radionicu. U odnosu na ostale ima ovaj savijač manje dimenzije, pa je spretniji i lakši za rukovanje.