Trebate pouzdanu i snažnu dizalicu za podizanje vozila u svojoj radionici, garaži ili servisu? Želite li povećati učinkovitost i sigurnost pri radu ispod vozila? Mobilne dizalice, poznate i kao "žaba", idealno su rješenje! Ovdje je pregled koji će vam pomoći da se snađete u ovoj kategoriji i odaberete pravi model za svoje potrebe.

PREDNOSTI MOBILNIH LIFTOVA "ŽABA"

 • Čvrsta konstrukcija: Izrađena od izdržljivih materijala koji osiguravaju dug život i pouzdanost.
 • Jednostavno rukovanje: zahvaljujući pokretnim kotačima i ergonomskim ručkama, ove se dizalice lako pomiču.
 • Brzo podizanje: Hidraulički mehanizam omogućuje brzo i učinkovito podizanje vozila.
 • Sigurnost: Dizalice su opremljene sigurnosnim ventilima i osiguračima koji sprječavaju preopterećenje i osiguravaju stabilnost vozila.

💡SAVJET: Nikada ne ostavljajte dizalicu napunjenu dugo vremena! Ako trebate ostaviti automobil podignut određeno vrijeme, upotrijebite nosače predviđene za takav teret.

VRSTE MOBILNIH DIZALICA

Standardne mobilne dizalice

Ovi su modeli prikladni za redovitu uporabu u kućnim garažama i radionicama. Omogućuju dovoljan domet podizanja i nosivost za većinu osobnih vozila.

Prednosti:

➕ Pristupačna cijena

➕ Jednostavno rukovanje

Nedostaci:

➖ Ograničena nosivost za teža vozila

Mobilne dizalice za teške uvjete rada

Bazirane na pneumatskom sustavu i dizajnirane za profesionalnu upotrebu, ove dizalice mogu podići teža vozila kao što su terenska vozila, kombiji i mali kamioni.

Prednosti:

➕ Visoka nosivost

➕ Pneumatski sustav

Nedostaci:

➖ Viša cijena

Mobilne dizalice niskog profila

Modeli niskog profila idealni su za sportska i modificirana vozila s malim razmakom od tla. Omogućuju podizanje čak i vrlo niskih vozila bez oštećenja šasije.

Prednosti:

➕ Prikladno za niska vozila

➕ Kompaktne dimenzije

Nedostaci:

➖ Mogu imati nižu maksimalnu visinu dizanja (nisu prikladni, na primjer, za SUV vozila)

KLJUČNI PARAMETRI PRI ODABIRU MOBILNOG DIZALA 

 • Kapacitet: Provjerite ima li dizalica koju odaberete dovoljan kapacitet za vaša vozila. Normalni modeli imaju nosivost od oko 2-3 tone, teški modeli mogu podnijeti više od 20 tona.
 • Visina podizanja: Provjerite minimalnu i maksimalnu visinu podizanja koja odgovara vašim potrebama. Niski profili počinju od oko 7-8 cm, a standardni modeli dizalica mogu doseći maksimalno podizanje do 50 cm.
 • Mobilnost: Razmislite o tome koliko često ćete pomicati dizalo. Modeli s visokokvalitetnim kotačima i ergonomskom ručkom olakšavaju rukovanje.
 • Sigurnosne značajke: potražite dizalice s integriranim sigurnosnim ventilima i osiguračima koji povećavaju sigurnost na poslu.

SAVJETI KOD KORIŠTENJA MOBILNOG DIZALA

 • Upotreba na čvrstoj površini: Dizalicu obavezno koristite na ravnoj i čvrstoj površini kako se ne bi prevrnula, utonula u tlo ili pomicala tijekom rada.
 • Ispravno mjesto: Prije podizanja vozila, provjerite je li dizalica pravilno postavljena ispod točke podizanja vozila. Ne podižite vozilo za pragove, osovine ili druge dijelove vozila, može doći do oštećenja.
 • Koristite postolja za dizalice: Nakon podizanja vozila, koristite sigurnosne dizalice kako biste spriječili slučajno spuštanje.

💡SAVJET: Gumene podloge su potrošni materijal, ali će značajno povećati sigurnost i zaštititi karoseriju vozila, bilo da se radi o dvostupnim ili makazastim dizalicama.