Tražite pouzdano i učinkovito rješenje za promjenu guma u svojoj radionici, servisu ili garaži? Želite li povećati produktivnost i uštedjeti vrijeme pri radu s gumama?

Mjenjač guma neophodan je alat za svaku profesionalnu vulkanizersku radionicu. Ovdje je pregled koji će vam pomoći da se snađete u ovoj kategoriji i odaberete pravi model za svoje potrebe.

TIPOLOGIJA MJENJAČA GUMA

Automatski mjenjač guma

Automatski modeli namijenjeni su profesionalnoj uporabi gdje se zahtijeva velika brzina i učinkovitost. Opremljeni su elektroničkim upravljačkim elementima koji pojednostavljuju cijeli proces skidanja i postavljanja guma.

Prednosti:

➕ Brzina i učinkovitost

➕ Minimalna ručna intervencija

Nedostaci:

➖ Viša cijena

Poluautomatski mjenjači guma

Poluautomatski modeli idealni su za manje radionice ili kućnu upotrebu. Kombiniraju ručni rad s automatiziranim funkcijama, što nudi dobar omjer cijene i učinka.

Prednosti:

➕ Niža cijena

➕ Dobra kontrola nad procesom

Nedostaci:

➖ Veća potražnja za ručnim radom

VELIČINA I VRSTA GUMA

Osobna vozila

Izvlakači dizajnirani za osobna vozila su kompaktni i jednostavni za rukovanje. Idealno za manje gume promjera do 20 inča.

Kombiji i terenci

Za veće gume, poput onih za dostavna vozila i terenska vozila, trebat će vam čvršći modeli koji mogu podnijeti veća opterećenja i veće promjere kotača.

Kamioni i traktori

Tegljači za kamione i traktore dizajnirani su za rukovanje najvećim i najtežim gumama. Ovi modeli su vrlo izdržljivi i nude visoke performanse.

DODATNE KARAKTERISTIKE I OPREMA

Pneumatska dizalica

Pneumatska dizalica omogućuje jednostavno i brzo podizanje teških kotača, čime se smanjuje fizički napor i povećava učinkovitost rada. Možete ga pronaći, primjerice, uz ovu montirku.

Pomoćne ruke

Pomoćne ruke pružaju dodatnu potporu pri radu s većim i tvrđim gumama, povećavajući sigurnost i udobnost pri radu.

Ostali pribor

To uglavnom uključuje dodatke koji povećavaju sigurnost i smanjuju rizik od oštećenja gume ili diska. Ovdje ćete naći i druge dodatne ruke, stožce za centriranje ili nosače za balansiranje kotača motocikla.

SAVJETI PRILIKOM IZBORA MJENJAČA GUMA

Razmotrite učestalost korištenja. Ako planirate intenzivnu uporabu, uložite u automatski model.

Uzmite u obzir veličinu i vrstu guma s kojima ćete najčešće raditi. Svi naši skidači su standardno prilagođeni za korištenje na osobnim automobilima, ali ako planirate skidati i kombi vozila, kamione ili manje poljoprivredne strojeve, obratite pozornost na parametar koji će vam omogućiti ovu opciju. Pomoćne ruke i pneumatske dizalice mogu uvelike olakšati rad. Ne zaboravite na potrebne dodatke kao što su plastične ručke ili stožci za centriranje

Ako planirate potpunu zamjenu starije opreme ili osnivanje nove radionice, razmislite o našim sniženim setovima za vulkanizerske radionice, koji vam mogu uštedjeti stotine eura.