Folija za plastenik 2x3m s UV filterom

zvijezdica 1 zvijezdica 2 zvijezdica 3 zvijezdica 4 zvijezdica 5 (1)<p>Broj zvijezdica je</p> 5 iz 5

Zamjenska folija za plastenik - agrofolija 135g/m2 dimenzija 2x3m, laminirana folija sa armiranom rešetkom i UV filterom. više

Proizvođač: FoxigyŠifra proizvoda: B-SK-99/87 Dostava i plaćanje

Proizvod više nije dostupan

Zamjenska folija za plastenik - agrofolija 135g/m2 dimenzija 2x3m, laminirana folija sa armiranom rešetkom i UV filterom. više

Proizvođač: FoxigyŠifra proizvoda: B-SK-99/87 Dostava i plaćanje

Koje su glavne prednosti agrofolije 135g/m2

 • Visokokvalitetna folija za plastenik (agrofolija) od PE materijala 135g/m2 (polietilen - materijal visoke otpornosti na habanje) sa PP (polipropilenskom) mrežicom za ojačanje, opremljena UV filterom
 • Praktičan prostor od 6 m2 zahvaljujući dimenzijama 2x3x2m (ŠxDxV)
 • Prozori na rolo sa zaštitnom mrežicom i ulazna vrata s patentnim zatvaračem.
 • Jednostavna montaža za nekoliko desetaka minuta

Upozorenje: ovaj proizvod ne uključuje konstrukciju za plastenik, to je samo sama folija

Laminirana folija 135g/m2

Folija za plastenik ili tzv agrofolija će vam ponuditi gustoću do 135g po kvadratnom metru. Materijal je PE (polietilen) s tretmanom protiv UV zračenja, zahvaljujući kojem ćete zaštititi svoj urod. Folija ima poseban prozirni PE materijal s UV filterom sa zelenom PP mrežicom umetnutom u strukturu folije. Time se povećava vlačna čvrstoća filma i stvaraju vrlo dobri uvjeti za razvoj biljaka. Zahvaljujući ojačanoj polietilenskoj foliji na okviru od folije, ne morate brinuti o UV zračenju ili laganom 

pljusku.

folia na foliovnik

Stabilnost plastenika je na prvom mjestu

Naša folija ima proširenu zaštitnu foliju, koja će vam biti dobrodošla prilikom učvršćivanja plastenika. Dobro sidrenje je osnova.

Naš savjet: Vrlo dobro okopajte plastenik (cca. 20-40 cm). Lukove možete sidriti u kutovima dublje i "višak folije" ili tzv krajeve folije zakopajte u zemlju. Na kraju možete koristiti pločice ili kamenčiće koje na tako ukopanu foliju postavite po obodu plastenika. Kao bonus, dobivate nogostup.

Ventilacija u plasteniku

Po dužini filma na svakih 1 m nalazi se dio s dva prozora jedan nasuprot drugom - svaki dio ima 2 vlastita prozora smještena na suprotnim stranama. To osigurava vrlo dobru cirkulaciju zraka.

Folija ima prozračne i rolo prozore koji osiguravaju dobru cirkulaciju zraka i stvaraju optimalnu mikroklimu za uzgoj bilo kojeg bilja. Integrirani mrežasti prozor sprječava insekte i ptice da uđu u plastenik.

Folija ima široka vrata s dvostrukim i pouzdanim patentnim zatvaračem za ugodan ulazak

 

Znate li kako pravilno nanijeti foliju na plastenik?

Foliju je najbolje razvući na plastenik kada joj je struktura mekana - stoga je nakon raspakiranja ostavite da malo odstoji (20-30 minuta) da se ugrije i omekša. Najidealnije je nanositi ga po lijepom, sunčanom vremenu.

Ako su vam folije ili vrtni plastenici istrošene, koristite trake za popravak koje su odlično rješenje. Trake za popravak ne samo da popravljaju postojeća oštećenja, već i štite vaš držač folije od daljnjih oštećenja. To je učinkovita prevencija protiv daljnjih pukotina ili trošenja.

Imate li još pitanja o tome kako se brinuti za plastenik? Za vas smo zapisali 10 korisnih informacija o kojima biste trebali razmišljati prilikom održavanja plastenika.

 1. Konstrukcija plastenika treba biti ravna i okomita, brave na ulazima trebaju se moći slobodno zatvoriti nakon zatezanja folije.
 2. Folija ne smije biti jako rastegnuta - postoji opasnost od oštećenja/kidanja.
 3. Filmove treba nanositi na toplom i sunčanom danu.
 4. Nakon odmotavanja folije pričekajte 20-30 minuta da se zagrije na zraku. Ako je površina mekana, možete početi rastezati foliju.
 5. Plastenik se ne smije postavljati na mjesta izložena jakom vjetru. Postavite proizvod na mjesto s preprekom koja smanjuje udare vjetra. Ako su prijavljeni jaki vjetrovi, a plastenik je na mjestu izloženom vjetru, foliju treba odmah ukloniti. Konstrukcija se može slomiti zbog jakog vjetra.
 6. Redovito provjeravajte sidrište.
 7. Tijekom zime folije je potrebno ukloniti kako bi se spriječilo nakupljanje snijega koji može oštetiti strukturu plastenika.
 8. Mehanička oštećenja plastenika uzrokovana olujom, tučom, snježnim olujama, jakim vjetrom ili jakom kišom ne podliježu reklamaciji proizvoda.
 9. Koristite slabu otopinu sapuna i meku krpu za čišćenje plastenika (nemojte koristiti kemikalije i grube krpe koje će izgrebati foliju). Nakon pranja plastenik isperite čistom vodom.
 10. Redovito čistite krov od otpalog lišća i snijega


Ako sanjate o svom novom vrtu, potreban vam je samo jednostavan plan, a mi u savjetovalištu Foxigy savjetovat ćemo vas kako uzgajati povrće u vrtu i savjete o lakom povrću. Ako želite saditi, možemo vam osigurati sjeme pogledajte tu i imati vlastitu žetvu bez gmo-a.

Parametri
Vrsta strukture za uzgoj biljaka Zamjenska folija za plastenik
Boja zamjenske folije zelena
Gramaža folije 135 g/m2
Dimenzije zamjenske folije 2x3m