Vrtni plastenik 2,5x4m s UV filterom PREMIUM

zvijezdica 1 zvijezdica 2 zvijezdica 3 zvijezdica 4 zvijezdica 5 (4)<p>Broj zvijezdica je</p> 4 iz 5

Kvalitetan vrtni plastenik s UV filterom i dimenzijama 2,5x4 m. Čelična konstrukcija i višeslojna PE folija ojačana PP trakom osiguravaju stabilnost i dug životni vijek. Plastenik ima 3 sekcije. više

Proizvođač: Bestent Šifra proizvoda: B-SK-99/43 Dostava i plaćanje

151,56 € s PDV-om

Na zalihi
kom

Kvalitetan vrtni plastenik s UV filterom i dimenzijama 2,5x4 m. Čelična konstrukcija i višeslojna PE folija ojačana PP trakom osiguravaju stabilnost i dug životni vijek. Plastenik ima 3 sekcije. više

Proizvođač: Bestent Šifra proizvoda: B-SK-99/43 Dostava i plaćanje

Koje su glavne prednosti plastenika?

 • Izdržljiva pocinčana konstrukcija s profilom od 0,7 x 24 mm
 • Visokokvalitetna folija za plastenik (agrofolija) od PE materijala 140g/m2 (polietilen - materijal visoke otpornosti na habanje) sa PP (polipropilenskom) mrežicom za ojačanje,
 • opremljen UV filterom
 • Praktičan prostor od 10 m2 zahvaljujući dimenzijama od 2,5x4x2m (ŠxDxV)
 • 8 prozora na rolo sa zaštitnom mrežom i ulazna vrata s patentnim zatvaračem.
 • Jednostavna montaža u roku od nekoliko desetaka minuta i mogućnost brzog premještanja strukture na bilo koje mjesto u vrtu.

Zašto je naš plastenik izdržljiv i visokokvalitetan?

PREMIUM konstrukcija

Struktura plastenika je pocinčana čelična konstrukcija, koja ima najstabilniji profil cijevi. Debljina 0,7 mm i promjer 24 mm.

Laminirana folija 140g/m2

Folija za plastenik ili tzv agrofolija će vam ponuditi gustoću do 140g po kvadratnom metru. Materijal je PE (polietilen) s tretmanom protiv UV zračenja, zahvaljujući kojem ćete zaštititi svoj urod. Folija ima poseban prozirni PE materijal s UV filterom sa zelenom PP mrežicom umetnutom u strukturu folije. Time se povećava vlačna čvrstoća filma i stvaraju vrlo dobri uvjeti za razvoj biljaka. Zahvaljujući ojačanoj polietilenskoj foliji na okviru od folije, ne morate brinuti o UV zračenju ili laganom pljusku.
folia na foliovnik

Stabilnost plastenika je na prvom mjestu

Naši plastenici nude produženu zaštitnu foliju s donje strane, što će vam biti dobrodošlo prilikom učvršćivanja plastenika. Dobro sidrenje je osnova.

foliovnik hlina

Naš savjet: Vrlo dobro okopajte plastenik (cca. 20-40 cm). Lukove možete sidriti u kutovima dublje i "višak folije" ili tzv krajeve folije zakopajte u zemlju. Na kraju možete koristiti pločice ili kamenčiće koje na tako ukopanu foliju postavite po obodu stabla od folije. Kao bonus, dobivate nogostup.

Ventilacija plastenika

Po dužini folije nalaze se dijelovi s dva prozora jedan nasuprot drugom - svaki dio ima svoja 2 prozora smještena na suprotnim stranama. To osigurava vrlo dobru cirkulaciju zraka.

Plastenik ima do 8 prozračnih prozora i prozora na rolo koji osiguravaju dobru cirkulaciju zraka i stvaraju optimalnu mikroklimu za uzgoj bilo kojeg bilja. Integrirani mrežasti prozor sprječava insekte i ptice da uđu u plastenik.

foliovnik okno

Funkcionalnost tunela (tunel folija) proširena je širokim vratima s patentnim zatvaračem.

Površina do 10 m2

Koristite površinu od 10m2 za uzgoj usjeva. U plasteniku možete sami dizajnirati gredice ili tzv gnijezda. Koristite 2,5 m širine i 4 m dužine, dok je visina folije ista, do 2 m u središnjem dijelu. Optimalna visina plastenika je 2 m, što omogućuje slobodno kretanje i rad. Uzgoj povrća ili začinskog bilja može biti puno brži zahvaljujući dobrim uvjetima.

Znate li kako pravilno nanijeti foliju na plastenik?

Foliju je najbolje razvući na držač folije kada joj je struktura mekana - stoga je nakon raspakiranja ostavite da malo odstoji (20-30 minuta) da se ugrije i omekša. Najidealnije je nanositi ga po lijepom, sunčanom vremenu.

DIMENZIJE plastenika 2,5x4M:

Imate li još pitanja o tome kako se brinuti plasteniku? Za vas smo zapisali 10 korisnih informacija o kojima biste trebali razmišljati prilikom održavanja plastenika.

 1. Konstrukcija plastenika treba biti ravna i okomita, brave na ulazima trebaju se moći slobodno zatvoriti nakon zatezanja folije.
 2. Folija ne smije biti jako rastegnuta - postoji opasnost od oštećenja/kidanja.
 3. Filmove treba nanositi na toplom i sunčanom danu.
 4. Nakon odmotavanja folije pričekajte 20-30 minuta da se zagrije na zraku. Ako je površina mekana, možete početi rastezati film.
 5. Plastenik ne smije se postavljati na mjesta izložena jakom vjetru. Postavite proizvod na mjesto s preprekom koja smanjuje udare vjetra. Ako su prijavljeni jaki vjetrovi, a plastenik je na mjestu izloženom vjetru, foliju treba odmah ukloniti. Konstrukcija se može slomiti zbog jakog vjetra.
 6. Redovito provjeravajte sidrište.
 7. Tijekom zime folije je potrebno ukloniti kako bi se spriječilo nakupljanje snijega koji može oštetiti strukturu plastenika.
 8. Mehanička oštećenja plastenika uzrokovana olujom, tučom, snježnim olujama, jakim vjetrom ili jakom kišom ne podliježu reklamaciji proizvoda.
 9. Koristite slabu otopinu sapuna i meku krpu za čišćenje plastenika (nemojte koristiti kemikalije i grube krpe koje će izgrebati foliju). Nakon pranja plastenik isperite čistom vodom.
 10. Redovito čistite krov od otpalog lišća i snijega


.

 

Vrsta strukture za uzgoj biljaka Plastenik
Boja plastenika zelena
Gramaža folije 140 g/m2
Debljina cijevi plastenika 24 mm
Profil cijevi plastenika 0,7 mm
Dimenzije plastenika 2,5x4m
Visina plastenika 2 m