Dječji vrtni pješčanici odličan su način da u svoj vrt unesete atmosferu pješčane plaže. Osim što su zabavni, nude i velike prednosti – kada je u pitanju razvoj djeteta. Djeca mogu razviti grubu motoriku sipajući pijesak u kalupe, igrajući se lopatom ili drugim pokretima.

Na što treba obratiti pozornost pri odabiru pješčanika?

Međutim, pri odabiru dječjeg pješčanika razmislite o nekoliko čimbenika.

Veličina područja je ključna

Kutije s pijeskom dolaze u različitim veličinama, ali morate imati na umu stvarnu veličinu prostora u kojem se nalazi pijesak. Neki pješčanici imaju veće rubove, ali samo malu površinu za pijesak. Ako imate više djece i želite da mogu zajedno sjediti i igrati se, uzmite u obzir to pri odabiru.

Ne zaboravite pijesak

Kutije s pijeskom ne dolaze s pijeskom. Kako biste popunili područje s pijeskom, morate kupiti još nekoliko vreća stvari.

Mislite i na ceradu

Ako vani imate pješčanik, trebat će vam prekrivač za njega. Osim što štite pijesak od prljavštine, lišća i kišnice, poklopci također štite vaš pješčanik od toga da postane utočište za mačke, lisice i druga bića.

Pješčanik sa/bez donje lajsne

Neki pješčanici dolaze bez poda. Stoga dobro razmislite gdje želite postaviti pješčanik. Ako ga stavite na kocke za popločavanje, u slučaju da želite premjestiti pješčanik, cijeli proces može biti kompliciran.

Ako ga postavite na travnjak, vlaga ili korov mogu s vremenom prodrijeti u pijesak i pješčanik. Ako pješčanik nema dno, posegnite za posebnim umetkom koji ćete postaviti ispod pješčanika.

Neki pješčanici koji nemaju donju lajsnu automatski se isporučuju s plahtom.

Pješčanik sa sjenom

Neki pješčanici imaju UV zaštitu u obliku suncobrana i zaklona. Razmišljanje o tome gdje biste mogli postaviti svoj pješčanik odredit će trebate li jednu od ovih opcija. Ako imate sjenoviti vanjski prostor, možda vam neće trebati ništa dodatno.

Otpor pješčenjaka

Pješčanici su obično stalni elementi u vrtu, stoga moraju biti izdržljivi. Većina pješčanika izrađena je od plastike ili punog drva koje je otporno na vremenske uvjete.

Tip pijeska

Bez obzira na dob vašeg djeteta, uvijek koristite dječji pijesak za igru ​​koji je opran, sortiran i promiješan na odgovarajući način. Pijesak za igru ​​je mekši i sigurniji od građevinskog pijeska, nije otrovan i ne mrlja odjeću.

Dob djeteta

Pješčanici su primjereni za djecu od 18 mjeseci. U to su vrijeme razvojno spremni za igre i neće samo besposleno sjediti u pješčaniku ili kušati pijesak.

Dječje pješčanike vole sva djeca pa ne bi smjeli nedostajati ni na igralištu, ni u vrtu, ni iza kuće. Napravite sa svojom djecom najljepši dvorac od pijeska i tortu u klasičnom drvenom pješčaniku. Ne zaboravite im pokloniti kalupe i lopaticu zahvaljujući kojima će igra u pješčaniku dobiti novu dimenziju.

Brze informacije Ljetna rasprodaja Akcijski -53%
Dječja lopatica za pješčanikDječja lopatica za pješčanik

Dječja lopatica za pješčanik

Na zalihi
0,94 € 1,98 €
0,75 € bez PDV-a
Dječja lopatica za pješčanik 22cm. Uz pomoć lopatice djeca mogu stvarati razne oblike, tunele, muffine u pijesku i tako razvijati svoju…
Brze informacije Pješčanici za djecu
Pješčanik 120cm s krovom impregniran + agrotekstilPješčanik 120cm s krovom impregniran + agrotekstil

Pješčanik 120cm s krovom impregniran + agrotekstil

<p>Broj zvijezdica je</p> 5 iz 5
Nije na zalihi
119,79 €
95,83 € bez PDV-a
Drveni pješčanik za djecu120cm s klupama i drvenim impregniranim krovom. Agrotekstil pod pješčanikom za bolju izolaciju i zaštitna cerada.…