Plastenici su pristupačna varijanta klasičnih staklenika. Štede prostor i savršeno održavaju potrebne temperaturne uvjete i vlažnost, potrebne za pravilan rast vaših omiljenih biljaka i usjeva. Osim toga, pružaju zaštitu od štetnika i klimatskih promjena.

Vrtni plastenici 

Plastenici za vrt odličan su izbor ako tražite pristupačnu verziju staklenika i planirate li plastenik s vremenom premjestiti. Zahvaljujući praktičnoj konstrukciji i zamjenjivoj foliji, svoj plastenik možete prilagoditi prema potrebi.

Veliki plastenici prikladno su rješenje za vrt, koje je obloženo posebnom folijom koja smanjuje propusnost UV zračenja. Za manje biljke ili u manjim prostorima (balkoni, interijeri stanova i sl.) možete koristiti plastenik za pokrivanje biljaka posađenih na otvorenom ili plastenik za police, posebno pogodne za ljubitelje egzotičnih sobnih biljaka.

Folije na plastenike

Odaberite pravu foliju za svoj plastenik! Možete ih pronaći u raznim veličinama i bojama. Odaberite zelenu foliju s UV filtrom ili bijeli film s UV filtrom. U paketu ćete pronaći samo samu foliju, konstrukciju je potrebno kupiti zasebno.

Klijališta

Za uzgoj manjih biljaka ili ako ga trebate smjestiti u unutrašnjost svog doma, posegnite za klijalištem. Za dobar rast presađenih biljaka u vašoj kuhinji ili dnevnoj sobi,  mini plastenik odličan je izbor. Za uzgoj u vrtu, direktno u tlu, možete birati između zelenog i bijelog plastenika s UV filtrom, koji će osim idealnih uvjeta vašim biljkama pružiti i zaštitu od štetnika i vremenskih promjena.

Pribor za plastenike

Njega plastenika uključuje i pribor. Zahvaljujući ručnoj sijačici sjetvene trake možete posaditi brzo i jednostavno. Ne zaboravite koristiti vrtne rukavice za zaštitu pri radu u vrtu ili s folijom!

Sjeme i sadnice

Već imate osnovnu opremu za proizvodnju folija, ali nedostaju li vam sadnice i sjeme? Ovdje možete pronaći mnogo najkvalitetnijeg sjemena na praktičnim trakama za sjetvu:

  • Poljski krastavac
  • Zelena salata 
  • Bijela korabica 
  • Crvena rotkva
  • Vrtni peršin
  • Bijeli luk
  • Salata repa-cikla
  • Rana mrkva

Oslonci za penjanje

Pravilna potpora je važna za puzave biljke. Osigurajte im posebne potpore za penjanje - na primjer, pomoću potporne mreže ili potpornih stupova - također je prikladno za biljke koje ne puze i rastu uvis.

Brze informacije Akcija -41%
Nosač od bambusa 14-16mm 120cm

Nosač od bambusa 14-16mm 120cm

Na zalihi
0,94 € 1,58 €
0,75 € bez PDV-a
Nosač od bambusa 14-16mm 120cm služi kao oslonac za lončanice i vrtne penjačice, kao npr. rajčice. Bambusov štap je čvrst materijal koji je…
Brze informacije -10%
Letva za sjetvu, 1m, drvenaLetva za sjetvu, 1m, drvena

Letva za sjetvu, 1m, drvena

Na zalihi
3,87 € 4,30 €
3,10 € bez PDV-a
Letva za sjetvu služi za stvaranje brazde u koju sijemo sitno sjeme. Praktičan pomoćnik koji omogućuje brzu i pravilnu sjetvu sjemena.
Brze informacije Akcija -12% + Poklon
Vrtni plastenik 2x3m s UV filterom STANDARDVrtni plastenik 2x3m s UV filterom STANDARD

Vrtni plastenik 2x3m s UV filterom STANDARD

<p>Broj zvijezdica je</p> 5 iz 5
Na zalihi
117,71 € 133,96 €
94,17 € bez PDV-a
Kvalitetan vrtni plastenik s UV filterom i dimenzijama 2x3 m. Čelična konstrukcija i višeslojna PE folija ojačana PP trakom osiguravaju…
Brze informacije -24% + Poklon
Vrtni plastenik 2,5x4m s UV filterom PREMIUMVrtni plastenik 2,5x4m s UV filterom PREMIUM

Vrtni plastenik 2,5x4m s UV filterom PREMIUM

<p>Broj zvijezdica je</p> 5 iz 5
Na zalihi
142,19 € 187,09 €
113,75 € bez PDV-a
Kvalitetan vrtni plastenik s UV filterom i dimenzijama 2,5x4 m. Čelična konstrukcija i višeslojna PE folija ojačana PP trakom osiguravaju…
Brze informacije Akcija -64%
Vrtne rukavice s kandžamaVrtne rukavice s kandžama

Vrtne rukavice s kandžama

<p>Broj zvijezdica je</p> 5 iz 5
Na zalihi
2,83 € 7,81 €
2,26 € bez PDV-a
Vrtne rukavice s kandžama veličine 8/10. Savršen su alat za sadnju, kopanje, uklanjanje korova i ostalo čišćenje vrta.
Brze informacije -17%
Folija za plastenik 3x6m s UV filteromFolija za plastenik 3x6m s UV filterom

Folija za plastenik 3x6m s UV filterom

<p>Broj zvijezdica je</p> 5 iz 5
Na zalihi
147,40 € 176,66 €
117,92 € bez PDV-a
Zamjenska folija za plastenik, laminirana s ojačanom mrežicom i UV filterom. Dimenzije foljie su 3x6 m. Pakiranje sadrži samo foliju za…
Brze informacije -20%
Folija za plastenik 2x3m s UV filteromFolija za plastenik 2x3m s UV filterom

Folija za plastenik 2x3m s UV filterom

<p>Broj zvijezdica je</p> 5 iz 5
Na zalihi
82,81 € 103,65 €
66,25 € bez PDV-a
Zamjenska folija za plastenik, laminirana s ojačanom mrežicom i UV filterom. Dimenzije foljie su 2x3 m. Pakiranje sadrži samo foliju za…