Ako trebate odgovarajući alat za montažu ili demontažu kočionih klipova ili podešavanje kočione čeljusti, na pravom ste mjestu. Samo odaberite pravi set prema marki i tipu vozila i bacite se na posao.

Setovi za utiskivanje kočionih klipova služe za izvlačenje (sabijanje) klipova u cilindrima kočionog sustava. Potrebni su za popravak vozila s disk kočnicama. Posebno ćete ih cijeniti prilikom mijenjanja kočionih pločica. Njime možete pritiskati ili okretati kočione klipove po potrebi. Setovi su idealni za radionicu, auto servis, ali i za garažu svakog majstora.

Setovi su praktično smješteni u koferu izrađenom od izdržljive plastike. Jednostavan je za rukovanje i štedi vaše vrijeme. Sam alat izrađen je od visokokvalitetnog čelika s površinskom obradom.

Setove za prešanje kočionih klipova dijelimo prema broju komada. Prema broju adaptera dijele se na 12-dijelne, 18-dijelne, 21-dijelne i 35-dijelne.

Set sadrži 2 navojna vretena za desni i lijevi navoj. Na vozilima s čeljustima disk kočnica s integriranom ručnom kočnicom vraćanje kočionih klipova vrši se rotacijom unazad. Za druga vozila, guranjem ovih klipova unazad.

Set od 12 dijelova sadrži 10 nastavaka za pritisak i prikladan je za marke kao što su Citroen, Audi, Fiat, Ford, Honda, Mitsubishi.

Set od 18 dijelova sadrži 15 nastavka za pritisak, jedan graničnik i dva vijka za pritisak.

Set od 21 dijela sadrži 17 nastavaka za pritisak, uključujući izvlakač za ljevoruke osobe.

Profesionalni set od 35 dijelova prikladan je za većinu automobila na tržištu: Audi, Fiat, Ford, Isuzu, Honda, Jaguar, BMW, Mercedes Benz, Mitsubishi, Nissan, Toyota, Renault, Volvo, Citroen, Opel, SAAB, GM i VW.