Želite li kod kuće imati prekrasan rascvjetani vrt s vlastitom berbom bez gmo? Nema ništa bolje nego ubrati krastavac ili rajčicu koju ste sami uzgojili. Sjeme i sadnice već čekaju na sadnju. Ako ne znate gdje i kada krenuti sa sadnjom, ovdje ćemo Vas posavjetovati kako i gdje sijati, što i kada saditi te koji je mjesec najpogodniji za sadnju Vaših biljaka, a saznat ćete i kada razmak koji trebate posaditi.

Prilikom odabira sjemena za svoj vrt važno je uložiti u kvalitetu. Širok izbor sjemena omogućuje uzgoj različitih vrsta biljaka i usjeva. Možete birati prema željama, godišnjem dobu ili prostornim ograničenjima. Sjeme provjerenih dobavljača osigurava optimalnu genetsku kvalitetu biljaka. To znači zdrav rast, otpornost na bolesti i bolje prinose. Vrt predstavlja ulaganje vremena i truda. Kvalitetno sjeme je ulaganje u budućnost vašeg vrta, ono ga štiti od nepotrebnih problema i propadanja uroda. Odabir pravog sjemena ključni je element uspješnog vrtlarstva.


Kako posaditi rotkvicu?

Kako posaditi rotkvicu?

Rotkvice rastu munjevitom brzinom, ponekad i za samo nekoliko dana. Idealan je izbor za početnike u uzgoju, a posebno za neiskusne vrtlare. Rotkvicu možete lako uzgajati bez većih poteškoća u vlastitom plasteniku ili stakleniku čak i zimi.


Uzgoj za početnike u plasteniku

Uzgoj za početnike u plasteniku

Kompletan vodič za uzgoj u plasteniku - Kako započeti uzgoj povrća?

Jeste li već odabrali staklenik ili plastenik? Ako niste, na sljedećim poveznicama pronaći ćete mnogo korisnih savjeta o odabiru pravog proizvoda za vas.