Ultrazvučni čistači rade uz pomoć visokofrekventnih zvučnih valova koje prenosi tekućina na površini predmeta uronjenih u tekućinu. Ovo je jedna od najučinkovitijih, ali nježnih metoda čišćenja.

Ovaj način je prikladan za čišćenje širokog spektra materijala uključujući metale, staklo, gumu, keramiku i tvrdu plastiku. Ultrazvučni čistač posebno je koristan za uklanjanje tvrdokorne prljavštine sa složenih predmeta s raznim otvorima, pukotinama, pukotinama i udubljenjima. Lako uklanja prašinu, prljavštinu, hrđu, ulje, masnoću, mješavine raznih nečistoća i još mnogo toga.

Za pravilno ultrazvučno čišćenje potrebno je i odgovarajuće sredstvo za čišćenje. Možete čistiti i u čistoj vodi, ali puno veću učinkovitost postići ćete s koncentratom za čišćenje na bazi otapala. U ultrazvučnom čišćenju predmeti se obično stavljaju u košaru ili pladanj, a zatim uranjaju u spremnik za ultrazvučno čišćenje.

Glavni čimbenici pri odabiru ultrazvučnog čistača.

Valna duljina

Istina je da što je veća frekvencija, to su mjehurići koji se stvaraju ultrazvukom finiji i manji i lako prodiru u razne pukotine. S druge strane, što je niža frekvencija, ultrazvučni valovi su jači i otapaju tvrdokorniju prljavštinu, ali ultrazvuk teže prodire kroz uske pukotine. Zlatna sredina je frekvencija oko 40 kHz. To je srednja valna duljina koja se koristi za čišćenje komponenti i dijelova, alata, kovanica, nakita, medicinskih uređaja i slično.

Temperatura tekućine

Opet vrijedi pravilo, što je viša temperatura, to je bolji učinak čišćenja. U zagrijanoj vodi oslobađaju se mjehurići zraka i opet: što je manje zraka u tekućini, to su bolji rezultati čišćenja. Viša toplina pomaže bržem popuštanju prljavštine i kemijskih veza, tako da većina sredstava za čišćenje najbolje djeluje u rasponu od 55°-65°.

Veličina kade

Ovdje samo trebate odgovoriti na pitanje što planirate čistiti ultrazvučnim čistačem. Veličina se određuje u jedinicama volumena. Na tržištu s običnim čistačima naći ćete zapremine od otprilike 0,5l do 30l i više. Uobičajeni raspon, koji ćete cijeniti kod kuće, u garaži, radionici ili trgovini, je od 1l do 10l. To su praktična sredstva za čišćenje laka za spremanje, uglavnom s dovoljnom učinkom.

Zašto biste trebali imati ultrazvučni čistač?

  • Najučinkovitiji način čišćenja.
  • Cijeli proces čišćenja i dezinfekcije obavlja uređaj.
  • 100% sigurno (neinvazivno, zahvaljujući čemu predmet i njegova površina ostaju netaknuti i temeljito očišćeni, dekontaminirani) bez opasnosti od ogrebotina, abrazije ili oštećenja osjetljivih komponenti.
  • Ima sposobnost ući u svaki kutak i pukotinu.
  • Bez sredstva za ispiranje i poliranja, elementi nakon čišćenja lijepo sjaje kao novi.
  • Ušteda vremena (stavite predmet u čistač i izvadite ga nakon završetka procesa čišćenja), nevjerojatno jednostavno i praktično.
  • Ušteda novca - ne morate trošiti novac na specijalizirana sredstva za čišćenje i alate.

Brze informacije
Ultrazvučni čistač 22LUltrazvučni čistač 22L

Ultrazvučni čistač 22L

Na zalihi
339,48 €
271,58 € bez PDV-a
Ultrazvučni čistač kapaciteta 22L, LED zaslon, frekvencija ultrazvuka: 40 kHz, snaga grijača: 500W, snaga ultrazvuka: 480 W, dimenzije: 53…
Brze informacije
Ultrazvučni čistač 15LUltrazvučni čistač 15L

Ultrazvučni čistač 15L

Na zalihi
281,15 €
224,92 € bez PDV-a
Ultrazvučni čistač kapaciteta 15L, LED zaslon, frekvencija ultrazvuka: 40 kHz, snaga grijača: 400W, snaga ultrazvuka: 360 W, dimenzije: 36…
Brze informacije
Ultrazvučni čistač 2LUltrazvučni čistač 2L

Ultrazvučni čistač 2L

Na zalihi
104,06 €
83,25 € bez PDV-a
Ultrazvučni čistač kapaciteta 2L, LED zaslon, frekvencija ultrazvuka: 40 kHz, snaga grijača: 100W, snaga ultrazvuka: 60 W, dimenzije: 175x1…
Brze informacije
Ultrazvučni čistač 0.75LUltrazvučni čistač 0.75L

Ultrazvučni čistač 0.75L

Na zalihi
51,97 €
41,58 € bez PDV-a
Ultrazvučni čistač zapremnine 0,75 l. Frekvencija ultrazvuka 43 kHz. Snaga 35W. LED zaslon. Vrijeme rada 90/180/270/360/450 sekundi.…
Brze informacije
Ultrazvučni čistač 600ml 35WUltrazvučni čistač 600ml 35W

Ultrazvučni čistač 600ml 35W

Nije na zalihi
47,81 €
38,25 € bez PDV-a
Ultrazvučni čistač zapremnine 0,6 l. Frekvencija ultrazvuka 43 kHz. Snaga 35W.