Visokotlačni čistači, drugim imenom vapki, izvrstan su alat za brzo i učinkovito čišćenje različitih površina i materijala. U našoj e-trgovini možete pronaći električne, baterijske i benzinske modele, uključujući široku ponudu dodataka i proizvoda za čišćenje. Pročitajte za što su visokotlačni čistači prikladni i zašto je povoljnije kupovati kod nas.

Jednom kada isprobate visokotlačni čistač, više ga nikada nećete koristiti. Može se koristiti u kućanstvu, komercijalnom i poljoprivrednom sektoru. Korištenje visokotlačnog čistača jednostavno je i brzo. Na ovaj način možete očistiti veću površinu i otporniju prljavštinu nego klasičnim pranjem krpom i sredstvom za čišćenje. Motocikl prekriven suhim blatom, automobil prekriven prašinom, vrtni pločnik obrastao mahovinom, masni roštilj ili bilo koja druga prljavština s kojom se do sada niste mogli nositi više neće biti prepreka. S pravim sredstvom za čišćenje možete vratiti izblijedjeli sjaj laku vašeg automobila ili učinkovito očistiti pločnik, hodnik ili fasadu od plijesni.

💡 Tražite praktičan i lagan vap, s kojim možete krenuti na put u bilo koje vrijeme i koristiti ga gotovo svugdje? Evo rješenja - Odaberite bežični visokotlačni čistač.

Osnovna distribucija snage:

Hobiji:

12 – 120 bara, protok obično do 400l/sat. - idealni su za povremeno korištenje u kući, npr. pranje bicikala, osnovno pranje motocikala, skutera ili automobila, vrtnog namještaja i osjetljivih materijala.

Srednji:

120-150 bara, protok oko 500l/sat. - posjeduje visokotlačni čistač pogodan za kvalitetno pranje automobila, zidova, fasada, krovova, krovnih oluka, terasa, nogostupa, kolnika, ograda, vrtne opreme...

Snažni:

150 – 300 bara, protok preko 600lh. - to je profesionalni visokotlačni čistač koji se koristi u poljoprivredi, proizvodnji, građevinarstvu, pogonima, halama. Visoki pritisak takvih čistača može podnijeti gotovo sve.

Vapki prema izvoru napajanja:

Električni:

Ovo su klasični čistači na struju. Uglavnom su to snažni i kvalitetni uređaji koji pokrivaju širok spektar poslova. Obično imaju dulji vijek trajanja komponenti. Međutim, ograničavajući faktor je napajanje u električnoj utičnici.

Benzin/motor:

Motor s unutarnjim izgaranjem eliminira potrebu za napajanjem uređaja iz električne mreže, stoga je ovaj tip prikladan tamo gdje nema pristupa izvoru električne energije. Motorizirani visokotlačni čistači imaju visok učinak. Nedostatak može biti veća težina i buka motora.

Akumulatorske:

Akumulatorske vapki su praktične, lagane, pogodne za putovanja. Samo napunite bateriju i krenite. Vapka će raditi bez struje sve dok baterija dopušta, a to može biti malo ograničavajuće.

Savjeti za ispravnu upotrebu visokotlačnog perača?

  • U usporedbi s klasičnim pranjem vrtnim crijevom, vapka štedi znatnu količinu vode i vremena.
  • Čuvajte se previsokog pritiska, koji bi mogao oštetiti očišćeni materijal.
  • Ispustite sav zrak iz sustava prije pokretanja tlačnog perača.
  • Koristite fini filter između čistača i dovoda vode i redovito ga čistite.
  • Prije zime uklonite svu vodu iz vapki, temeljito ga osušite i očistite.

💡 Dodaci: Provjerite dostupne dodatke i mlaznice za različite zadatke s kojima se možete susresti. Za veću svestranost uređaja odaberite čistač s regulacijom tlaka.

Prašina, blato, plijesni, mahovina, ulja i druge kemikalije, ništa vam neće stati na put. Odaberite visokotlačni čistač iz naše široke ponude. Trebate li savjet ili imate dodatne informacije? Ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Brze informacije Visokotlačni perači
Benzinski visokotlačni čistač 210 BAR 6.5KS 690l/hBenzinski visokotlačni čistač 210 BAR 6.5KS 690l/h

Benzinski visokotlačni čistač 210 BAR 6.5KS 690l/h

Nije na zalihi
541,57 €
433,26 € bez PDV-a
Visokotlačni čistač pogonjen benzinskim motorom snage 6,5 KS, maksimalnim pritiskom do 210 bara i protokom od max. 690 litara na sat.