Umjetnički i kreativni setovi

Korisne igračke za zdrav razvoj djeteta. Ako razmišljate o prikladnom poklonu za dijete, umjetnički kreativni set s kompletnim dodacima kao što su: olovke, markeri, akvareli, tempera boje, kistovi, pasteli, uljane pastele, je pravo rješenje. Koje su prednosti kupnje umjetničkog seta za djecu?

Razvija maštu

Vrlo je važno razvijati i podržavati djetetovu maštu. Prilikom crtanja pustite da djete slobodno mašta. Izbor boja, motiva i likovnih pomagala, odabir vodenih ili tempera boja prepustite djetetu. Nikad ga nemojte grditi za njegov rad i nikada se mu nemojte smijati.

Vježba finu motoriku

Bojanje i crtanje oblika pomažu u razvoju motoričkih sposobnosti djece i vježbanju pisanja. Crtanje razvija precizne glatke pokrete ruku i prstiju.

Smiruje

Dokazano je da kreativan rad koji uključuje i crtanje olovkama i vodenim i tempera bojama  ima terapeutski učinak. Dijete se prilikom crtanja ugodno smiruje. Crtanje pomaže i u suočavanju se sa stresom i tjeskobom.

Pomaže djetetu izraziti osjećaje

Uz pomoć slika možemo razumjeti želje, ali i probleme i brige djeteta.

Diže samopouzdanje

Svaki crtež koji pohvalite ili izložite na vidljivo mjesto djetetu podiže samopouzdanje i potiče ga na kreativno stvaranje.

Znate zadržati i potaknuti interes za crtanje?

  • Kako biste zadržali djetetov interes za crtanje, uvijek pohvalite rezultat
  • Nikad mu se ne smijte
  • Pokažite interes: Zašto si odabrao/la ovu boju? Što je nacrtano na slici? Kome ćeš sliku pokloniti? Gdje ćemo je staviti?
  • Ako ne uspijeva, nemojte dizati glas, pomozite da popravi sliku
  • Nemojte mu smetati: nemojte mu čistiti stol tijekom crtanja, pustite nered i pričekajte da završi svoje umjetničko djelo
  • Okačite slike na zid, izložite slike na vidljivim mjestima
  • Interes za crtanje i bojanje možete podržati i uz pomoć umjetničkog kreativnog seta (s kompletnim priborom kao što su: boje, markeri, akvareli, tempera boje, kistovi, škare, ljepilo, šiljilo, ravnalo, pastele). Tu će dijete pronaći sve što mu treba na jednom mjestu i lijepo pohranjeno u praktičnom setu koji može ponijeti svuda sa sobom.

Tako da znate li već koji ćete poklon kupiti svom djetetu?